headerlogo

Wie zijn wijWij zijn een schietvereniging waar verschillende disciplines geschoten kunnen worden, zowel klein- als groot kaliber en historische wapens. Onze vereniging voor sportschutters bestaat uit een aantal competitieve sporten waarin nauwkeurigheid, snelheid en het type geweer / karabijn / pistool of doel het verschil maken. De vereniging bestaat uit zowel mannen als vrouwen in alle leeftijdscategorieën.

Schutters Senioren

Een beginnend schutter begint met klein kaliber karabijn. Dit, omdat dit onderdeel het snelste resultaat oplevert. Andere onderdelen zijn bijvoorbeeld de handvuurwapens, zoals pistool of revolver. Ook bestaat er bij ons de mogelijkheid om groot kaliber pistool of geweer te schieten. Voor de groot kaliber geweren zijn aangepaste visuelen beschikbaar om deze disciplines te kunnen beoefenen op onze 25 meter baan. De pistool schutters kunnen naast de discipline Meesterkaart ook de disciplines Militair Pistool en Service Pistool beoefenen. Schietvereniging Westkapelle heeft ook een aantal zwartkruit schutters die met historische wapens de HW disciplines te beoefenen.
Visueel
Schutters Junioren

De jeugd begint vanaf 12/13 jarige leeftijd met een luchtgeweer, opgelegd schieten op 12 meter. Naarmate de oefeningen vorderen en de kundigheid toeneemt, kan er zonder opleggen geschoten worden. Het beoogde doel is het schieten met een schietriem. Vanaf 16 jaar is het mogelijk, onder toezicht van een instructeur klein kaliber geweer of karabijn te schieten. Vanaf 18 jaar kunnen de jeugdleden doorstromen naar de senioren groep.

Dynamische disciplines

In 2018 is een aantal pistoolschutters zich gaan bekwamen op de dynamische pistool disciplines. Zij hebben hiermee bij wedstrijden in den lande ook al een aantal prijzen in de wacht kunnen slepen! Op onze pagina Dynamische disciplines staat meer uitleg over deze tak van sport. Sommige van deze disciplines kunnen ook worden geschoten met karabijn.
Kogelgaten

Kogelgaten

Kogelgaten


© InfoTech Zeeland v20240401