headerlogo

JuniorenSchietvereniging Westkapelle is een leuke, gezellige vereniging. We hebben veel jeugd, zowel jongens als meisjes vanaf 10 t/m 18 jaar. Op de woensdag avond in de oneven weken is het schietavond voor de jeugd vanaf 19 tot 21 uur.

Naast schieten (met luchtgeweer) doen we ook nog andere leuke activiteiten. Zo is er een dartsspel, een tafelvoetbal en een dam tafel. We gaan ook wel eens bowlen en ergens uit eten. Er is van alles te drinken: Sinas, Cola, Spa, 7 Up. Je kunt er lekkere frikandellen bestellen of een mars, nuts of ander snoepgoed. Beneden de 18 jaar mogen geen alcoholische dranken besteld worden en ook mag je niet roken op de club. Soms organiseren we een barbecue met heerlijke toetjes. Ook wordt er muziek gedraaid. Een leuke vereniging met de mogelijkheid om vanaf je 18e verjaardag over te stappen naar onze seniorengroep. Je hebt immers je KNSA Licentie al in bezit.

Onze jeugd schiet uitsluitend met luchtwapens. Jeugdleden die bewezen hebben met wapens te kunnen omgaan mogen doorstromen naar de senior disciplines, uiteraard na uitgebreide veiligheidsinstructie en (cursus)begeleiding. De vereniging heeft een aantal enthousiaste jeugdtrainers / jeugdbegeleiders.

Als ouders- of grootouders willen komen kijken, bent u van harte welkom op de vereniging. Ook mogen alle niet- leden maximaal drie keer in een kalenderjaar, onder begeleiding, aan een schietoefening deelnemen om te zien of je deze sport leuk vindt. Aanmeldingen verlopen via ons secretariaat.

Achter de Toren

Toen eind 2010 onze eerste website online kwam was dit de mensen bij de televisie ook niet ontgaan! Begin 2012 kwam regisseur Astrid Bussink van KRO Zapp-TV naar onze vereniging om eens poolshoogte te nemen en te vragen of men een film zou mogen opnemen. Wat was de reden dat men helemaal naar Westkapelle wilde komen om een film op te nemen met de jeugdleden van onze vereniging? Nu, wij schijnen één van de weinige schietverenigingen in Nederland te zijn met zo’n groot aantal jeugdleden!

In de zomer van 2012 toog de hele Zapp-TV ploeg naar Westkapelle en is een televisiefilm gemaakt met onze jeugdleden. De crew heeft hier een weekje vertoeft om de film te kunnen opnemen. Voor onze jeugdgroep was dit een hele belevenis. Uiteindelijk heeft de film ook de Gouden Kalf prijs in de wacht gesleept, een pluim voor Astrid Bussink en haar filmploeg!

Hoofdrol spelers:

hoofdrolspelers

Als herinnering kun je de film en documentaires hier nog eens beleven:
Kogelgaten

Kogelgaten

Kogelgaten


© InfoTech Zeeland v20240401