Senioren

Enthousiaste schutters uit Westkapelle en uit de wijde omtrek oefenen vrijwel wekelijks op de disciplines die ieder het meest aanspreekt om uiteindelijk te kunnen scoren in de onderlinge competities en bij wedstrijden.

Westkapelle heeft in haar bestaan een reeks landelijke kampioenen voorgebracht! We staan dus op de kaart!

Op de dinsdagavonden worden vrijwel alle disciplines beoefend, zelfs de disciplines met historische vuurwapens. Zij laden hun geweren en pistolen met zwartkruit.

De meeste schutters schieten met moderne wapens en munitie. Ook zijn er schutters die zich hebben toegelegd op het herladen. Dat is een zeer secuur werkje om je eigen patronen te fabriceren waarbij het aankomt op een zo precies mogelijke samenstelling om de beste resultaten te kunnen behalen. Het spreekt voor zichzelf dat niet iedereen daar zomaar aan kan beginnen. Uit veiligheids oogpunt is het van wezenlijk belang om goede keenis van zaken te hebben op dit gebied.

Ook hebben een aantal schutters zich toegelegd op de zwaar kaliber pistool disciplines. Zij oefenen op de donderdag- of woensdag avond in overleg. Wil je hieraan kunnen deelnemen dan moet van te voren contact worden opgenomen met de leider van deze groep. (tevens bestuurslid)

De vereniging kent ervaren trainers en begeleiders, zeker van belang voor aspiranten voor wie de schiet- en wapen materie nieuw is.

Er komt veel techniek aan te pas, denk o.a. aan wapentechniek, kennis van munitie, ballistiek, schiethouding, schiettechniek, en natuurlijk wapenonderhoud.

Voor meer informatie kun je eens rustig door onze website wandelen en eventueel vragen stellen aan het bestuur via ons e-mail adres.

Het bestuur wenst alle aspiranten en leden veel plezier met deze prachtige en bijzondere hobby en sportbeoefening.