headerlogo

JuniorenSchietvereniging Westkapelle is een leuke, gezellige vereniging. We hebben veel jeugd, zowel jongens als meisjes van 13 tot 18 jaar. Op woensdagavond in de oneven weken is het schietavond voor de jeugd van 19 tot 21 uur. De vereniging heeft een aantal enthousiaste jeugdtrainers / jeugdbegeleiders.

Naast schieten (met luchtgeweer) doen we ook nog andere leuke activiteiten. Zo is er een dartsspel, een tafelvoetbal en een dam tafel. We gaan ook wel eens bowlen en ergens uit eten. Er is van alles te drinken: Sinas, Cola, Spa, 7 Up. Je kunt er lekkere frikandellen bestellen of een mars, nuts of ander snoepgoed. Jeugdleden mogen geen alcoholische dranken bestellen en je mag niet roken op de club. Soms organiseren we een barbecue met heerlijke toetjes. Ook wordt er muziek gedraaid. Een leuke vereniging met de mogelijkheid om vanaf je 18e verjaardag over te stappen naar onze seniorengroep. Je hebt immers je KNSA Licentie al in bezit.

Onze jeugd schiet uitsluitend met luchtwapens. De jeugdleden die bewezen hebben met een wapen te kunnen omgaan kunnen na het jeugd lidmaatschap doorstromen naar de senioren en schieten met vuurwapens, uiteraard na uitgebreide veiligheidsinstructie en begeleiding.

Als ouders, grootouders willen komen kijken, bent u van harte welkom op de schietvereniging. Als junior mag je evenals de senioren maximaal drie keer in een kalenderjaar komen kijken of je deze sport leuk vindt. Daarna moet je een besluit nemen; je aanmelden voor het lidmaatschap, of niet meer komen. Als je wilt aanmelden, neem dan even contact met ons op. Aanmeldingen verlopen verder via het secretariaat van de vereniging.

Achter de Toren

Toen eind 2010 onze eerste website online kwam was dit de mensen bij de televisie ook niet ontgaan! Begin 2012 kwam regisseur Astrid Bussink van KRO Zapp-TV naar onze vereniging om eens poolshoogte te nemen en te vragen of men een film zou mogen opnemen. Wat was de reden dat men helemaal naar Westkapelle wilde komen om een film op te nemen met de jeugdleden van onze vereniging? Nu, wij schijnen één van de weinige schietverenigingen in Nederland te zijn met zo’n groot aantal jeugdleden!

In de zomer van 2012 toog de hele Zapp-TV ploeg naar Westkapelle en is een televisiefilm gemaakt met onze jeugdleden. De crew heeft hier een weekje vertoeft om de film te kunnen opnemen. Voor onze jeugdgroep was dit een hele belevenis. Uiteindelijk heeft de film ook de Gouden Kalf prijs in de wacht gesleept, een pluim voor Astrid Bussink en haar filmploeg!

Hoofdrol spelers:

hoofdrolspelers

Als herinnering kun je de film en documentaires hier nog eens beleven:
Kogelgaten
Kogelgaten
© Copyrights - InfoTech Zeeland 20230322